Set de València. Texto de Xavier Giner

La exposición de alumnos y exalumnos de la especialidad de joyería Set de València, es para nuestra Escuela una agradable noticia y una alegría sincera. Por un lado, refleja el trabajo y el aprendizaje llevado a cabo en nuestras aulas, así como la colaboración prolongada en el tiempo entre la EASD València, el espacio La Fabrika12 (de nuestra compañera Heidi Schechinger) y el joyero catalán Xavier Monclús. Y, por otro lado, pone en evidencia de manera palpable la mayoría de edad de estos estudios que este curso cumplen su 10 aniversario.
Quiero aprovechar este espacio para reclamar, una vez más, la homologación con Europa de las artes aplicadas, de los oficios artísticos y de aquellas disciplinas que como la Joyería, soportan con estoica resignación, el estigma del enorme prejuicio que para con los prácticas, mal llamadas manuales, todavía hoy configura la mentalidad de nuestros gestores.  Se trata por tanto de defender aquí, como en Europa,  la Joyería contemporánea como campo creativo y profesional del más alto nivel y demandar la inclusión de un título de Joyería entre las Enseñanzas Artísticas Superiores como estudios de grado.
Hace años que en la EASD València hemos apostando por ello, por la inclusión de dentro de la política de puesta al día de los antiguos estudios de Artes Aplicadas y Oficios Artísticos, junto con otras enseñanzas que se encuentran en la misma situación administrativa como son las de fotografía y artes aplicadas. De todas ellas, hemos trabajado y presentado a las administraciones educativas propuestas concretas y plenamente desarrolladas de currículos tanto de grado como de máster, trabajo que seguiremos manteniendo hasta lograr el objetivo de su plena equiparación con el Espacio Europeo de Educación Superior.
Invitamos a todos a venir y conocernos, con esta exposición Set de València como embajada del más que buen hacer de aquellos que van pasando por la Escuela. Felicidades y gracias, tanto a ellos como al profesorado, empeñados en dar a conocer nuestros estudios de Joyería con ilusión y convencimiento.
Xavier Giner Ponce
Director de l’ Escola d’Art i Superior de Disseny de València.

L'exposició d'alumnes i exalumnes de l'especialitat de joieria Set de València, és per a la nostra Escola una agradable notícia i una alegria sincera. D'una banda, reflecteix el treball i l'aprenentatge dut a terme en les nostres aules, així com la col·laboració prolongada en el temps entre l' Escola d'Art i Superior de Disseny de València, l'espai Fabrika12 (de la nostra companya Heidi Schechinger) i el joier català Xavier Monclús. I, d'altra banda, posa en evidència de manera palpable la majoria d'edat d'aquests estudis que el present curs compleixen el seu 10 aniversari.
Vull aprofitar aquest espai per a reclamar, un colp més, l'homologació amb Europa de les arts aplicades, dels oficis artístics i d'aquelles disciplines que, com la Joieria, suporten amb estoica resignació, l'estigma de l'enorme prejuí que amb els pràctiques, mal anomenades manuals, encara avui configura la mentalitat dels nostres gestors.  Es tracta per tant de defensar ací, com a Europa,  la Joieria contemporània com a camp creatiu i professional del més alt nivell i demandar la inclusió d'un títol de Joieria entre els Ensenyaments Artístics Superiors com a estudis de grau.
Fa anys que en l'EASD València hem apostant per això, per la inclusió de dins de la política de posada al dia dels antics estudis d'Arts Aplicades i Oficis Artístics, junt amb altres ensenyances que es troben en la mateixa situació administrativa com són les de fotografia i arts aplicades. De totes elles, hem treballat i presentat a les administracions educatives propostes concretes i plenament desenrotllades de currículums tant de grau com de màster, treball que continuarem mantenint fins a aconseguir l'objectiu de la seua plena equiparació amb l'Espai Europeu d'Educació Superior. 
Invitem a tots a venir i conéixer-nos, amb aquesta exposició Set de València com a ambaixada del més que bon fer d'aquells que van passant per l'Escola. Felicitats i gràcies, tant a ells com al professorat, compromesos en donar a conéixer els nostres estudis de Joieria amb il·lusió i convenciment.
Xavier Giner Ponce
Director de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Valencia

www.easdvalencia.com

0 comentarios:

top